It Reade Hert heeft in samenwerking met Kreaz, Lieverdink Vormgeving en Jeroen Adema een eerste opzet gemaakt voor de huisstijl van Makkum gemaakt. Als kleurenpalet is er gekozen voor 4 kleuren om de verschillende takken van Makkum te representeren: Rood voor het dorp, Geel voor het strand, Blauw voor het water, en Goud voor de hoge kwaliteit aan ondernemers die zich in Makkum gevestigd hebben.

Ook een lettertype is uitgekozen, we wouden een stoer, robuust lettertype om Makkum duidelijk neer te kunnen zetten. De Makkumer is ook het type ‘ruwe bolster, blanke pit’, en dat wouden we terug zien in de huisstijl.

Deze huisstijl wordt nu doorontwikkeld zodat er een voorsprong kan worden genomen in aanloop naar het nieuwe toeristenseizoen, om alvast de herkenbaarheid voor de toerist te vergroten.